Λεύκανση

Στη Rados Dental Clinic μπορούμε να σας χαρίσουμε ένα όμορφο λευκό χαμόγελο με μία σύντομη και ταυτόχρονα ασφαλή διαδικασία.

Τα πλεονεκτήματα της λεύκανσης είναι κυρίως η βελτίωση της αισθητικής του στόματός σας. Μέσω της λεύκανσης αποκτάτε ένα νεανικό κατάλευκο χαμόγελο και επανακτάτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Η αφαίρεση χρωστικών και δυσχρωμιών από τα δόντια με τεχνητό τρόπο προκειμένου τα δόντια να επανέλθουν σε ένα φυσικό, λαμπερό λευκό αποκαλείται λεύκανση δοντιών.

Η λεύκανση γίνεται συνήθως στο ιατρείο αλλά και στο σπίτι αφού προηγηθεί προετοιμασία των δοντιών στο ιατρείο, και έχει αποτέλεσμα μόνο σε φυσικά δόντια και όχι σε τεχνητές αποκαταστάσεις, όπως όψεις, στεφάνες ρητίνης ή πορσελάνης.

Τα υλικά με τα οποία επιτυγχάνεται είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των δοντιών και του ατόμου και η μέθοδος χαρακτηρίζεται σχεδόν ανώδυνη, με μία μικρή ευαισθησία –ενόχληση όσες μέρες διαρκεί η διαδικασία της λεύκανσης, η οποία υποχωρεί αμέσως μετά.

Η λεύκανση διαχωρίζεται σε δύο κύριες μεθόδους:

Λεύκανση στο Ιατρείο

Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική μέθοδο, η οποία γίνεται στο ιατρείο σε μόλις 45 λεπτά με τη χρήση ειδικού μηχανήματος. Το RadosDentalClinic διαθέτει το διεθνώς αναγνωρισμένο μηχάνημα λεύκανσης ZOOM2, το οποίο προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και λευκαίνει το αρχικό χρώμα τους έως και πέντε χρωματικούς τόνους.

Ο οδοντίατρος απομονώνει προσεκτικά τους μαλακούς ιστούς (ούλα και χείλια) ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το υλικό λεύκανσης και αμέσως μετά τοποθετεί το υλικό λεύκανσης πάνω στα δόντια για 15 λεπτά και ξεκινά την επίδραση της λάμπας λεύκανσης του ZOOM2. Έπειτα από τα 15 λεπτά, επανατοποθετείται υλικό λεύκανσης το οποίο «ενεργοποιείται» εκ νέου με τη βοήθεια της λάμπας.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνολικά για 3 με 4 κύκλους των 15 λεπτών ο καθένας έως ότου ο οδοντίατρος διαπιστώσει ότι έχει επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας, ο γιατρός τοποθετεί στον ασθενή ειδικά διαφανή ναρθηκάκια με υλικό απευαισθητοποίησης και ενυδάτωσης των δοντιών, τα οποία πρέπει να παραμείνουν στα δόντια για 1 με 2 ώρες.

Εάν ο ασθενής το επιθυμεί και με τη σύμφωνη γνώμη του οδοντίατρου, μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία λεύκανσης στο σπίτι για ένα με δύο βράδια, ανανεώνοντας το αποτέλεσμα, όποτε κρίνεται αναγκαίο. Ο συνδυασμός της λεύκανσης στο ιατρείο και της συντήρησης και ανανέωσης της διαδικασίας στο σπίτι θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός σε βάθος χρόνου.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης διαφέρει από άτομο σε άτομο, ενώ ποικίλει και ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες του ατόμου, όπως το κάπνισμα, ή κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού, κ.ά.. Για να επιμηκυνθεί η διάρκεια του αποτελέσματος θα πρέπει να γίνονται συχνοί καθαρισμοί των δοντιών –ανά 6 μήνες –και ανά 4 με 6 μήνες να επαναλαμβάνει τη διαδικασία της λεύκανσης στο σπίτι για 1 με 2 μέρες.

Ιατρική Συμβουλή: Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων λεύκανσης που διατίθενται για χρήση στο σπίτι. Η λεύκανση αποτελεί μία πλήρως οδοντιατρική διαδικασία και θα πρέπει να γίνεται πάντοτε υπό την επίβλεψη του ειδικού επιστήμονα. Λανθασμένη χρήση της μεθόδου μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως η καταπόνηση των ούλων, η υπερευαισθησία των δοντιών κ.ά.