Όψεις πορσελάνης

Η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τη φωτεινότητα του χαμόγελού τους ή να αποκαταστήσουν ανομοιογένειες όπως σπασίματα, κίτρινες και σκούρες κηλίδες, προβλήματα μορφολογίας, έλλειψη στιλπνότητας κ.ά.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνονται; Υπάρχουν αντενδείξεις;

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν λύση εκλογής σε αρκετές περιπτώσεις όπως :

Δυστυχώς οι όψεις πορσελάνης αντενδείκνυται σε ασθενείς με βρυγμό, με περιοδοντικά προβλήματα – ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα -, με έξεις όπως δάγκωμα στυλό και τέλος όταν τα δόντια είναι ιδιαίτερα κατεστραμμένα.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τις όψεις πορσελάνης;

Η Rados Dental Clinic, βασιζόμενη στην τεχνογνωσία του επιστημονικού της προσωπικού μπορεί να σας προσφέρει άριστα αποτελέσματα, σε μικρό χρονικό διάστημα και με την απαιτούμενη ασφάλεια που επιζητάτε σε κάθε οδοντιατρική μέθοδο.

Αρχικά γίνεται επιλογή των δοντιών που θα υποδεχτούν τις όψεις πορσελάνης. Η εν λόγω επιλογή είναι μία διαδικασία που προσμετρά τις ανάγκες τις οδοντοστοιχίας σας σε συνδυασμό με την αισθητική ανάλυση του προσώπου καθώς και τις ατομικές σας επιθυμίες. Για τη διαδικασία απαιτείται ελάχιστος εκτροχιασμός της προστομιακής επιφάνειας των δοντιών επιτυγχάνοντας έτσι την προστασία της φυσικής σας οδοντοστοιχίας.

Αρχικά ο οδοντίατρος θα πάρει ένα αποτύπωμα των δοντιών για να δημιουργήσει ένα γύψινο ομοίωμά τους. Πάνω σ’αυτό θα σχεδιαστεί το νέο σας χαμόγελο (smile design) με διαγνωστικό κέρωμα (mock up) και αποφασίζουμε το επιθυμητό σχήμα των δοντιών! Στο επόμενο ραντεβού αφαιρείται ένα πολύ λεπτό στρώμα αδαμαντίνης (σμάλτο), συνήθως 0,5 χιλιοστών, διαλέγουμε το επιθυμητό χρώμα των δοντιών και παίρνουμε ένα αποτύπωμα των ελαφρά τροχισμένων δοντιών, το οποίο στέλνεται στο εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Σε λίγες μέρες θα έχετε ένα καινούριο, αστραφτερό χαμόγελο!

Οι όψεις συγκολλούνται με χημικό τρόπο στις προστομιακές επιφάνειες των προσθίων δοντιών. Οι όψεις κρίνονται αναγκαίες για την αισθητική αναβάθμιση των προσθίων δοντιών με σκούρο χρώμα, με κακή διευθέτηση (στραβά δόντια), δόντια σπασμένα ή άλλα αισθητικά προβλήματα.

Πονάει η διαδικασία τοποθέτησης όψεων πορσελάνης;

Καμία διαδικασία στο ιατρείο μας δεν είναι επίπονη, αφού πάντα γίνεται η απαραίτητη αναισθησία έτσι ώστε να μην αισθανθείτε το παραμικρό. Επιπλέον, η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα επίπονη επειδή η αφαίρεση οδοντικής ουσίας είναι πολύ συντηρητική.

Θέλω να λευκάνω τα δόντια μου, γιατί να προτιμήσω τις όψεις από την λεύκανση;

Το αν θα προτιμήσετε την λεύκανση των δοντιών σας ή όχι θα σας το απαντήσει ο οδοντίατρός σας αφού σας εξετάσει από κοντά. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις στις οποίες η λεύκανση δεν μπορεί να βοηθήσει και τις οποίες μπορούμε να σας τις εξηγήσουμε σε ένα διαγνωστικό ραντεβού.

Έχω στραβά δόντια μπορούν οι όψεις να με βοηθήσουν;

Εξαρτάται από το πόσο στραβά είναι τα δόντια σας και «πόσο θέλετε» να τα ισιώσετε. Μικροσυνωστισμοί και μικρές αποκλίσεις από το οδοντικό τόξο μπορούν να διορθωθούν με όψεις αλλά και με τα «διάφανα σιδεράκια». Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο αυθαίρετα. Ένα διαγνωστικό ραντεβού μαζί μας θα σας λύσει κάθε απορία.

Μπορούν οι όψεις να μπουν χωρίς καθόλου τρόχισμα στα δόντια;

Ναι αν πρόκειται για περιστατικό στο οποίο θέλουμε να εξαλείψουμε τα κενά μεταξύ των δοντιών (αραιοδοντία) , εάν ο ασθενής έχει μικρά δόντια ( νανοδοντία) και θέλει να τα μεγαλώσει, εάν θέλει να αλλάξει το χρώμα των δοντιών.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των όψεων;

Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγάλη. Σε γενικές γραμμές πάντως, για να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του συνιστάται σε αυτούς που τις έχουν :να αποφεύγουν να μασούν σκληρές τροφές όπως π.χ. κρέας με κόκαλα, ξηρούς καρπούς, παγάκια κλπ.να τηρούν τους κανόνες στοματικής υγιεινής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι όψεις πορσελάνης διαρκούν αρκετά χρόνια, συνήθως 10-15.

Ιατρική Συμβουλή: Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών, η χρήση οδοντικού νήματος αλλά και ο περιορισμός ουσιών που προκαλούν χρώση επιβραδύνει την αλλοίωση των όψεων πορσελάνης επιμηκύνοντας παράλληλα το αστραφτερό σας χαμόγελο!